Fritidsbanken, som startade i Deje 2013, lånar ut sport- och friluftsutrustning gratis. Det kan vara allt från en komplett slalomutrustning till en innebandyklubba. Och att få ta emot ett pris, som ska tilldelas en individ eller företeelse som genom sitt agerande är förebild och tydligt symboliserar det Fair Play står för, betyder mycket.
– Det är hedrande, det här är något vi vill stå för. Vi vill gärna se det som en bekräftelse att vi står för något schysst. Vi möjliggör ju för alla att ha en aktiv fritid i samband med vår återbruksidé, säger Henric Byström.
Första Fair Play-priset
I dag finns Fritidsbanken på 86 platser över hela landet.
– Fritidsbanken sätter fokus på aktivitet och miljö, två viktiga områden. Deras verksamhet möjliggör att fler inspireras till ett liv i rörelse på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Här blir inte utrustningen ett hinder. Istället öppnar Fritidsbanken upp dörrar för att många fler kan mötas på lika villkor. Vi är därför oerhört stolta över att få tilldela det första Fair Play-priset till just Fritidsbanken, säger Karl Eklöf, vd Stadium Group och prisutdelare av Fair Play-priset.