• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man skadades allvarligt efter en skottlossning i centrala Karlstad under torsdagen. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Häktades för mordförsöket i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Två män som misstänks för skjutningen i centrala Karlstad förra veckan har nu häktats.

På måndagen hölls två häktningsförhandlingar som rör skjutningen i Karlstad som skedde i torsdags. Båda männen, 20 respektive 26 år gamla, häktades av Värmlands tingsrätt.

Vid den första förhandlingen häktades 26-åringen för försök till mord och grovt vapenbrott. Tingsrätten valde dock att inte häkta honom för en misstänkt misshandel som ska ha skett dagen innan skjutningen. Mannen nekade till brottsanklagelserna men erkände narkotikabrott.

Vid dagens andra häktningsförhandlingen i fallet häktades även 20-åringen för försök till mord och grovt vapenbrott. Också han nekade till brott.

Oklart om tredje misstänkte ska begäras häktad

Även en tredje person är misstänkt för inblandning i skjutningen, men på den lägre misstankegraden ”skäligen misstänkt” och han har ännu inte begärts häktad.

– Jag tar ställning till om han ska begäras häktad under tisdagen, sade åklagaren Per Svensson till SVT Nyheter Värmland tidigare under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.