En högtrycksrygg ger lite soligare och varmare väder, åtminstone upp till södra Norrland.

Här tittar solen fram i veckan

Uppdaterad
Publicerad

Regn- och åskskurar först, men i veckan finns det chanser till sol.

Julivädret var en besvikelse för många, men det är fortfarande en hel sommarmånad kvar att hoppas på. SVT:s väderredaktion har gjort en prognos för den kommande veckan.

I dag: Passerande regn- och åskskurar

Lördagens regn i norr hänger kvar och ger regn på sina håll i norra Norrland även under söndagen. Under dagen passerar samtidigt ett område med regn- och åskskurar varvat med sol österut över främst Svealand södra Norrland. Längre söderut är solchanserna klart större.

Måndag: Fortsatt goda solchanser

Den nya veckan inleds med en tam attack västerifrån. Bara tillfälligt ökad molnighet blir det av det hela, och någon enstaka skur också i nordvästra Götaland eller västra Svealand. Regnandet längst i norr har delvis gett vika och det börjar så sakteliga att spricka upp.

Tisdag–onsdag–torsdag: Regn och skurar passerar mitt i veckan

Tisdagen blir en solig dag i större delen av landet. Onsdag–torsdag passerar regn, skurar och lokal åska österut, men följs åter av sol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.