Motionscentralen på Skutberget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu är det klart att det blir IF Göta som tar över driften av motionscentralen på Skutberget i Karlstad. Foto: SVT/Ulrica Olsson

IF Göta tar över driften av motionscentralen på Skutberget i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Det blir IF Göta som tar över driften av den gamla motionscentralen på Skutberget i Karlstad. Det beslutade teknik- och fastighetsnämnden under onsdagen.

– Vi fick in tre anbud och fann att IF Göta var det mest intressanta. De låg på en bra prisnivå och har bra förslag på aktiviteter, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Under den tid som kommunen drivit motionscentralen har det varit gratis, men från och med den 1 oktober, när IF Göta tar över, blir det återigen inträde till bastu och omklädningsrum.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Hör IF Götas klubbchef Johan Engberg om varför klubben vill ta över driften av motionscentralen i klippet.

IF Göta får driva verksamhet i motionscentralen i maximalt tio år innan en ny upphandling ska ske. Skötsel och underhåll av byggnaden kommer skötas av kommunen.

Kommunstyrelsen har sen tidigare beslutat att utreda utvecklingsmöjligheter av viktiga byggnaderna på friluftsområdet. Vad som kommer ske med Skutbergsgården och Fintatorps gård är ännu inte beslutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet