Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Tacksam att man får gå hit och äta sig mätt, säger Bo Nyqvist om julbordet som serverades idag på Stadsmissionen i Karlstad. Foto: SVT

Julbord på stadsmissionen i Karlstad • Pensionären Bo: ”Tacksam man får äta sig mätt”

Publicerad

Idag gjorde Stadsmissionen och två lokala butiksägare i Karlstad gemensam sak och ställde till med julbord.

– Det är fler och fler barnfamiljer som kommer hit och vill ha hjälp, säger volontären Arne Ericsson.

Det är en stor blandning av folk runt julbordet. Flera barnfamiljer har kommit för att äta skinka och prinskorv, men de vill inte vara med på bild. Det vill däremot pensionären Bo Nyqvist, som slängde på sig ytterkläderna och tog bussen från Skoghall så fort han fick höra om tillställningen.

– Då var det redan 50 personer här när jag kom, säger han och berättar att det är skönt att få äta sig mätt för en gångs skull. 

Träffa honom och några av de andra gästerna runt julbordet i klippet ovan.

Omtag efter pandemin

Butiksägaren Mikael Kring brukar bjuda på julbord varje år, men på grund av pandemin har det varit inställt de två senaste åren. Och nu, när det skulle återupptas valde han alltså att samordna kalaset med Stadsmissionen och ytterligare en butiksägare i stan.

– Den stora skillnaden är att det är mer folk, säger Mikael Kring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.