Karlstadsbon kalle håller upp en mobiltelefon som visar en bild av en maskin som röjer upp efter ett israeliskt bombanfall omgiven av grus och stenar. I bakgrunden syns en byggnad med låga vita fönster och flaggor som vajar i vinden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag blir ännu mer orolig när jag inte får svar” säger Kalle. Foto: Sayed Parwani

Karlstadsbon Kalle får inte kontakt med sina anhöriga i Libanon: ”Mer och mer orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadsbon Kalle, 46, är mycket orolig för sin familj i södra Libanon efter de israeliska attackerna.

Efter att de israeliska försvarsstyrkorna uppmanat folk i södra Libanon att evakuera så får han inte kontakt med sina anhöriga.

– Jag pratade med dem senast i morse. Men nu får jag inget svar.

Kalle har släkt och nära anhöriga kvar i södra Libanon, i staden Deir Mimas, där bland annat hans farbror bor. Deir Mimas ligger i det område som de israeliska försvarsstyrkorna, IDF, har beordrat civilbefolkningen ska evakuera.

Han vill inte att SVT berättar vad han heter i efternamn eftersom han är orolig för att råka illa ut på grund av det som sker i hans gamla hemland.

Orolig efter attackerna

Kalle ringer sin släkt flera gånger om dagen sedan oroligheterna startade med israeliska attacker mot delar av Libanon.

Kalle är kritisk mot Israel, men också mot terrorstämplade Hizbollah.

– Hizbollah vet att 60-70 procent av befolkningen i Libanon inte vill ha krig. varken mot Israel eller någon annan, säger Kalle, som försöker ringa sina släktingar när SVT Värmland träffar honom. Han får inget svar.

Mobilen en livlina

– Jag blir bara mer och mer orolig. De måste ha sin telefon och ha tillgång till internet, annars kan vi inte hålla kontakten.

I inslaget ovan berättar Kalle mer om känslorna efter Israels markinvasion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.