vägg med klotter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att se klottret och få Dejeskolans rektors syn på skadegörelsen. Foto: SVT

Klottervåg i Deje – rasistiska budskap på skola

Publicerad

De senaste veckorna har Dejeskolan blivit nedklottrad vid flera tillfällen och det tvingar Forshaga kommun till dyra saneringar.

– Det har varit klotter två helger i rad nu – och det är mycket klotter, säger Reimond Carlsson som är driftschef för Forshaga kommuns fastigheter.

Klottervågen i Deje inleddes förra helgen när någon eller några sprayade rasistiska budskap på väggen till en byggnad som vetter mot badhuset.

– Inledningsvis täckte vi över det med markduk eftersom det vette mot panoramafönstren i badhuset, säger Reimond Carlsson som är driftschef för fastighetsbeståndet i Forshaga kommun.

Kostsam sanering

Det rasistiska klottret målades därefter över. Men nu i helgen utsattes skolan på nytt för omfattande klotter.

– Det är tråkigt för det kostar mycket att göra något åt. Det här är så pass stort och på sådana ytor som vi inte mäktar med själva och då måste vi leja in firma. Det kan kosta uppåt 40 000 kronor, säger Reimond Carlsson.

Klottret är dock inte den enda skadegörelse som drabbat Deje den senaste tiden. Flera mindre bränder har anlagts inom skolområdet och soptunnor har eldats upp.

– Vi har förstås polisanmält allt, säger Reimond Carlsson.

Starta videon för att se klottret och få Dejeskolans rektors syn på skadegörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.