Badförbud på Skymningens badplats i Kristinehamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
E-colibakterier gjorde det olämpligt att bada på Skymningens badplats i Kristinehamn under veckan. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Kristinehamns kommun avråder från bad vid Skymningens badplats

Uppdaterad
Publicerad

Kristinehamns kommun avrådde från bad vid Skymningens badplats då ett prov visat att vattnet är otjänligt på grund av E. coli. Nu visar nya provsvar att bakterierna är borta.

Skyltar om avrådan från bad sattes upp på platsen under veckan – men på fredagen meddelande Kristinehamns kommun att ett nytt prov visar att halten bakterier är så låga att det inte är någon risk för hälsan.

Provet togs förra fredagen och resultatet kom efter helgen, så flera personer har badat i det otjänliga vattnet under helgen. Har man fått i sig vatten kan det leda till magsjuka.

Badklåda i Karlstadsområdet

Och i Karlstad har det kommit in flera rapporter tilll kommunen om badklåda efter bad bland annat vid Mangenbaden i Molkom, Kungsnäs badplats och Bomstadsbaden. Badklåda orsakas av parasiter, men är inte farlig. Däremot kan det klia, ungefär som myggbett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.