Målet är att få fler att både producera och servera mjöd i Värmland. Nu spås drycken en stor framtid. Mjöden är på väg att förvandlas från att vara en gammal vikingadryck till att ta plats bredvid vin och öl på matbordet. I korta drag är mjöd honung blandat någon form av fruktjuice som får jäsa till vad som bäst låter sig beskrivas som ett honungsvin. Ibland är det smaksatt med bär, örter eller andra kryddor. Smaken kan variera ganska mycket men sött vin är inte så långt från sanningen.
– Mjöd är en intressant dryck som har mycket större möjligheter än vad man kan tro. Dessutom kan man tillverka den på honung som kommer härifrån, säger Margareta Edsgård från Hushållningssällskapet.
Tomas Lundevi från Östra Fågelvik är en av länets få mjödbryggare och det var bland annat hans mjöd som provades idag.
– Jag tror mjöd har en stor framtid både som inhemsk dryck och en exportdryck, säger han.