Nu blommar det i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

De kommande två veckorna ska 8000 vårblommor planteras ut runt om i Karlstad. Årets tema för vårblommorna är ”äppelblom” och det betyder att det kommer gå i ljusa färger.

Vårblommorna har en kort men intensiv säsong.  De planteras ut nu, under två veckors tid, och kommer sedan bytas ut mot sommarblommor i början av juni. I år är temat för vårblommorna ”äppelblom” och rabatterna i Karlstad kommun kommer därför snart att  prydas av blommor som går  i vitt, ljusrosa. limegrönt och ljuslila. Vårblommorna består också av 15 000 lökar som sattes ut i höstas och som nu har börjat blomma.

”Man blir glad”

– Jag tror det blir härligt och att det kommer bli uppskattat. De senaste åren har de gått i lite mörkare färger men nu blir det ljust och det tror jag att man blir glad av, säger Miriam Gustafsson, trädgårdsmästare på Karlstad kommun.

Penséer, förgätmigej, tusenskönor, och afrikanska prästkragar är de blommor som just nu planteras ut. Och trots att det ännu kan vara ganska kallt på nätterna tror inte Miriam Gustafsson att det kommer vara något problem.

– De här blomsorterna klarar ett par minusgrader. Och lägre temperatur än så tror jag inte att det kommer bli, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.