Robin Sohlberg står på scenen och håller en mikrofon, omgiven av starka, färgglada ljusstrålar i blått och gult. En annan person står bredvid, troligtvis lyssnande eller interagerande med den som uppträder. Bakgrunden består av en illuminerad scen med tydlig fokus på ljuseffekterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra” Robin Sohlberg om succén i Idol. Foto: SVT

Robin gör Idolsuccé – men: ”Ingenting mot att bli pappa”

Uppdaterad
Publicerad

Succé och på en spikrak väg från Gunnarskog mot stjärnorna och musikkarriär.

Men Idol är inte ens det största som hänt Robin Sohlberg, 23, i sommar.

– Idol är ingenting mot att bli pappa.

I juli fick Gunnarskog utanför Arvika en medborgare till, när Robin Sohlberg, 23, och sambon Freja Karlsson, 22, levererade lille Elliot.

Men innan dess hade Freja funderat över Robins framtid – och skickat in en anmälan till TV4:s populära musiktävling Idol. Och det visade sig vara ett genialt drag.

– Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra. En guldbiljett drömde man väl om, men att jag skulle nå så här långt... Jag är bara tacksam att folk verkar tycka om det jag gör och att jag får vara kvar, säger Robin blygsamt.

Stående ovationer från Idoljuryn

För bra har det gått. Robin har gått rätt igenom rutan och är en av de stora favoriterna i årets säsong av TV4:s Idol. Både hos publiken och Idoljuryn, som gav honom en stående ovation efter den senaste veckofinalen.

Helt grön är dock inte Robin. Han började spela gitarr som åttaåring. Som tioåring bildade han och några kompisar första bandet, och på senare år har det blivit en del trubadurande. Inget konstigt. För musik finns i det Sohlbergska blodet,

– Pappa har alltid varit trummis, min farbror och mina kusiner spelar. Men det är först de senaste åren som jag har börjat sjunga. Innan var det mest gitarr.

Vill satsa på musiken

Jobbet som ställningsbyggare är förmodligen över, trots att chefen och arbetskamraterna stöttat i publiken,

– Även om jag inte skulle vinna, så kommer jag att satsa för att ta det här så långt jag kan, och att musiken blir min karriär.

Ett första fortsatta steg på den karriären tar Robin i veckofinalen på lördagskvällen, kl 20.00 i TV4.

I klippet får du hänga med Robin en dag under repetitionerna, och höra vad Idolernas röstproffs tycker om Robin Sohlberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.