– Som dyrast kan en semla i Stockholm kosta 85 kronor, säger Märta Frykenljung, konditor och yrkeslärare på Tingvallagymnasiet.
För den som vill få sig en så billig semla som möjligt har konditorn Frykenljung ett par tips och knep som kan få semlan att landa på tio kronor.
– Råvarorna har inte bara blivit dyrare för konsumenten, utan även för oss som tillverkar semlan. Därför har priserna ökat, tillägger Frykenljung.
Hör mer i klippet ovan om hur du kan dra ner på semmelkostnaderna.
Så bakar du en semla för tio kronor
Semlorna i år har nått nya rekordpriser enligt banken Nordeas ”semmelindex”. På ett konditori i Värmland kan en semla kosta uppemot 50 kronor.
Så arbetar vi
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.