en bild från polisens drönare i samband med jakten på motorcykeln och en bild på drönarpiloten Jimmy.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar drönarpiloten Jimmy om jakten på motorcykelföraren i samband med Arvika Hamnfest. Foto: Ulrica Olsson/SVT/Polisen

Här tar polis upp jakten med drönare i Arvika – griper misstänkt efter vansinnesfärd

Uppdaterad
Publicerad

Motorcyklisten åkte på en vansinnesfärd genom Arvika. Polisen försökte stoppa honom flera gånger, utan framgång.

Till slut kunde han dock gripas – med hjälp av en drönare.

– Det är ju fördelen med drönaren, att vi kan ta fågelvägen, säger UAS-piloten Jimmy.

Längs med gatorna som mannen färdades var det packat med folk, på grund av den pågående festivalen Arvika Hamnfest. Föraren hade även en medpassagerare när han färdades genom staden i början på augusti.

Efter ett tag kunde drönarpiloten hitta motorcykeln och se vart färden tog slut. Genom drönarbilderna kunde polisen se föraren smita och gömma sig bakom en byggnad.

Misstänks för flera brott

Polisen fick tag på både passageraren och föraren ungefär 50 meter från där motorcykeln stod parkerad. I samband med gripandet av föraren uppstod tumult.

Mannen, som är i trettioårsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, våldsamt motstånd och grov vårdslöshet i trafik.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.