Två bilder. En drönarbild där personer syns på ett majsfält och en närbild på majsplantor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittas försvunna pojken – se bilderna från polisens sökinsats på majsfältet. Foto: Fond du Lac County Sheriff’s Office

Treårig pojke försvann i majsfält – hittades med hjälp av drönare

Publicerad

Som att leta efter efter en nål i en höstack. Så kändes det sannolikt för två föräldrar i Wisconsin i USA efter att deras treåriga son försvann i ett gigantiskt majsfält.

Men tack vare nya verktyg och snabbtänkta poliser fick historien ett lyckligt slut.

På kvällen den 25 augusti upptäckte två föräldrar i Alto, Wisconsin, att deras treåriga son var borta. De sökte igenom hela huset och intilliggande byggnader utan framgång och drog då slutsatsen att sonen måste ha försvunnit ut i det intilliggande majsfältet.

Att hitta en liten pojke i ett 400 000 kvadratmeter stort fält fullt av meterhöga majsplantor visade sig dock omöjligt för föräldrarna.

De valde att kontakta polisen, som med hjälp av drönare och en värmekamera kunde hitta pojken välbehållen drygt 800 meter hemifrån.

– Utan drönaren hade det tagit timmar att söka igenom hela fältet. Då hade utfallet kunnat bli helt annorlunda, säger den lokala polischefen till amerikanska Fox News.

– Händelser som den här visar på vikten av ny teknologi inom polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.