Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stefan Guttman, ordförande i Säffle SK, och Helena Karlsson, evenemangsansvarig i Säffle kommun, berätta om nattfotbollen. Foto: SVT

Säffle satsar på nattfotboll

Publicerad

Konceptet med nattfotboll har spritts i stora delar av Sverige.

Nu hakar Säffle på tåget.

– Syftet med nattfotbollen är att skapa en meningsfull fritid och fysisk aktivitet för ungdomar. Föreningslivet ger också en viktig gemenskap för unga som förebygger utanförskap, kriminalitet och ohälsa, säger Ida Rösvall, socialpedagog på Tegnérskolan.

Det är Säffle SK som med stöd av kommunen arrangerar nattfotboll i Sporthällas bollhall under fyra fredagar mellan klockan 21 och 23. Premiären sker nu på fredag den 11 november och målgruppen är ungdomar mellan 13 och 18 år.

Initiativtagare och arrangör är Ida Rösvall socialpedagog på Tegnérskolan och hennes sambo Benjamin Rehnlund, målvakt i Säffle SK:s div 2 lag.

I videon hör du Stefan Guttman, ordförande i Säffle SK, och Helena Karlsson, evenemangsansvarig i Säffle kommun, berätta mer om nattfotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.