Sofia-Linnéa Axelsson står i en klädaffär och tittar på barnkläder som hänger på galgar samtidigt som hon ler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från barnsjuksköterska till att öppna affär med barnkläder – Sofia-Linnéa Axelsson berättar om hur hon ser på framtiden i Karlskoga. Foto: SVT

Barnsjuksköterskan satsar i Karlskoga – öppnade klädaffär

Publicerad

Barnsjuksköterskan Sofia-Linneá Axelsson sa upp sig från ett fast jobb för att öppna butik. Om kommunalrådets vision om en befolkningsökning i spåren av försvarsindustrins uppgång blir verklighet hoppas Sofia-Linnéa kunna bygga ut sin affärsverksamhet i framtiden.

– Många vill ha lite annat än det som de stora kedjorna har. Det här är en stabil stad med många köpstarka som har stabila jobb och tjänster, säger Sofia-Linnéa Axelsson som sagt upp sig från en tjänst på barnavårdscentralen i Karlskoga och inrett en källarlokal till barnklädesaffär.

Maria Ekman på Marknadsplats Karlskoga har fler exempel på att detaljhandeln lever i stan. En skoaffär där ägarna skulle gå i pension togs över av nya ägare och en örebroare har valt att öppna en pizzeria i Karlskoga.

Hör Sofia -Linnéa Axelsson om hur hon ser på framtiden och Maria Ekman från Marknadsplats Karlskoga om detaljhandelns betydelse för orten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.