En delad bild som visar två scener. Den vänstra delen visar en person med händerna bakom ryggen, iklädd en grön t-shirt och svarta handskar, stående mot en vägg. Den högra delen visar en kvinna iförd en beige kavaj och vit tröja, som står inomhus vid en vägg med en dörr i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför åklagare Katarina Ström Lindberg yrkade på ett långt fängelsestraff för Sundsvallsbon och vad hans försvarare Anders Olsson anser. Foto: SVT

Sundsvallsbo greps med nära 30 kilo knark i stuga – åklagaren vill se långt fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Åtta års fängelse. Det yrkade åklagare Katarina Ström Lindberg på för den Sundsvallsbo som stått åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott.

– Det här brottet är en del i en organiserad brottslighet menar jag, säger åklagaren.

Mannen, som SVT Västernorrland tidigt rapporterade om, greps i stugan på Värmlandsnäs i mars när han var han i full färd med att hantera drogerna. Polisens beslag bestod av 26 kilo amfetamin och nästan 3 kilo kokain.

Åklagaren kallade under fredagen sju vittnen, de flesta poliser, som berättade om hur mannen stoppades, när han greps och hur husrannsakan hemma hos flickvännen gick till.

Flickvännen förnekar all inblandning

Flickvännen som stått medåtalad för grovt skyddande av brottsling har förnekat all inblandning i narkotikahanteringen och förnekat brott.

– Hon bör frikännas helt, sa hennes försvarare Lennart Lefverström.

Hör varför åklagare Katarina Ström Lindberg yrkade på ett långt fängelsestraff för Sundsvallsbon och vad hans försvarare Anders Olsson anser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.