En tjej klädd i svart sitter på beige en soffa och leker med två kattungar, en grå och en randig. Hon filmar dem med sin mobil. Kattungarna följer en leksak som hängs framför dem. I bakgrunden syns ett fönster med grönska utanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan du och din fyrbenta vän bli nästa virala sensation på sociala medier? Här är Madeleine Roths bästa tips. Foto: Maria Haglund/SVT

Tiktok-stjärnans bästa tips: Så blir du och ditt husdjur nästa sensation

Publicerad

Videoklipp på katten Kicki – och hennes näsa för kantareller – har setts hundratusentals gånger på Tiktok. Så hur kan ett husdjur plötsligt bli en stjärna på sociala medier? Matte ger dig tipsen.

Det är inte bara Madeleine Roth och hennes katt Kicki som uppskattar jakten på skogens guld. Deras kantarell-jakt i Charlottenbergs skogar har engagerat en stor publik på Tiktok, med en följarskara på nästan 24 000. Videoinläggen på Kicki, som numera kallas ”Kantarellkatten”, har nått närmare 750 000 visningar och 90 000 likes.

I videon avslöjar matte Madeleine Roth fyra enkla tips på hur du kan bli nästa virala sensation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.