• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under en pressträff, där Säffle kommuns skolchef, rektor för Tegnérskolan och Polisen gruppchef medverkade, berättade man om vilka åtgärder som vidtas efter storbråket på skolan. Foto: Sayed Hashimi Parwani

Tiotal elever avstängda efter storbråket vid Säffleskola

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen öppnade Tegnérskolan i Säffle åter efter stängningen som skedde på grund av ett storbråk som inträffade på skolans mark under tisdag eftermiddag.

Ett tiotal personer har stängts av från skolan under en veckas tid med anledning av händelsen.

– Vi bedömer det som nödvändigt för deras egen och andra elevers säkerhet, säger Gustav Hagerskog, rektor på Tegnérskolan. 

I klippet: Skolchefen, rektorn och polisens gruppchef om vilka disciplinära åtgärder som kan vidtas och om hur man arbetar  för att händelsen inte ska upprepas.

Det var en mindre konflikt som uppstod mellan ungdomarna under nattfotbollen som hölls på fredagen i Säffle som ska ha legat till grund för storbråket. 

Under lördagen möttes två grupper i centrala Säffle och det hela fortsatte, då deltog även ett antal äldre ungdomar och vuxna som känner eleverna.

Vuxna deltog i bråket på skolan

Ansvariga på skolan fick kännedom om helgens händelser och hade samtal med elever och vårdnadshavare under måndagen. Men trots det eskalerade det hela till ett storbråk på tidagseftermiddagen, även då deltog vuxna personer som inte går på skolan.

Nu stängs ett tiotal elever av från skolan under en vecka men man utesluter inte fler åtgärder framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.