EU-strateg på Torsby kommun, Malin Lindh, tycker att det är viktigt att unga gör sin röst hörd i kommunen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är superviktigt att ungdomarna får göra sin röst hörd”, säger kommunens EU-strateg Malin Lindh som leder ungdomarnas arbete. Hör henne berätta mer om arbetet i klippet. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Ungas åsikter ska forma Torsbys framtid – kommunen anställer unga kommunutvecklare

Publicerad

När Torsby kommun tar sikte på framtiden bjuds kommunens ungdomar in. De ska ge sin bild av vad som krävs för att kommunen ska vara attraktiv i framtiden.

– Det är superviktigt att ungdomarna får göra sin röst hörd, säger kommunens EU-strateg Malin Lindh som leder ungdomarnas arbete.

Under våren har Torsby kommun inlett arbetet med att låta unga ta plats i formandet av kommunens framtid. Två timanställda ungdomar har arbetat med att hämta in kunskap och synpunkter från ett antal kommunen i Dalarna och Norge.

Anställer fler

Nu utökar kommunen antalet timanställda unga som ska jobba med framtidsfrågorna.

– De här ungdomarna ska ut och prata med andra ungdomar. Det är ju alltid lättare när unga pratar med unga. Risken är annars att de svarar det de tror att vuxna förväntar sig att de ska svara, säger Malin Lindh.

Starta videon ovan för att få veta vad Malin Lindh hoppas ska komma ut ur ungdomarnas arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.