• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En tredelad bild, till vänster och till höger två tjejer och i mitten en bild på Karlstads universitet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I dag öppnar Karlstads universitet upp dörrarna för Värmlands gymnasieelever – häng med in på mässan. Foto: Eric Liljestrand/SVT

Utbildningsmässan på Karlstad universitet hjälper gymnasielever att hitta rätt

Publicerad

Att studera på universitetet kan för många vara ett stort steg i livet. För att hjälpa till att se över möjligheterna så arrangerar Karlstads universitet ”Kaudagarna” en mässa som hoppas hjälpa till att vidga vyerna för gymnasieeleverna i länet.

– Jag är öppen för alla förslag, säger Moa Eriksson, gymnasieelev

Mellan 6-7 mars öppnar Karlstads universitet sina dörrar för Värmlands gymnasieelever. Ambassadörer från olika universitet och högskolor från hela Sverige finns på plats.

Syftet är att ge eleverna en inblick i hur det är att plugga som student. Detta gör ambassadörerna genom samtal vid sina stationer, men också kan de ta med sig fysiska exempel för att visa eleverna något från lärosätet.

– Det är vad mässan egentligen handlar om. Att få ett sammanhang om hur det är att studera på universitet och högskola, säger Anders Bjerklund, gymnasieelev.

I klippet ovan berättar gymnasieeleverna och ambassadörerna vad de tycker om mässan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.