Hör kocken Christoffer Schyman berätta mer om tankarna inför mässan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kocken Christoffer Schyman berätta mer om tankarna inför mässan. Foto: SVT

Värmländsk hamburgare på världens största matmässa

Publicerad

En hamburgare gjord på lokala råvaror kommer att representera Värmland på världens största matmässa i Tyskland de kommande veckorna. Detta när två värmländska kockar åker söderöver för att visa upp några av smakerna som vårt län har att erbjuda.

– Det ska bli kul, säger kocken Christoffer Schyman.

Mässan ”Grüne Woche”, som betyder ”Gröna veckan” lockar omkring 1 400 utställare från hela världen och flera hundra tusen besökare. Här presenteras internationella och regionala specialiteter med fokus på ekologisk mat, bioenergi och hållbar odling av råvaror.

Värmland har flera representanter på mässan – bland annat kockarna Christoffer Schyman och Robin Sundholm, som tidigare drev Almars Krog i Karlstad. På mässan kommer de att presentera en hamburgare med råvaror som nästan uteslutande kommer från värmländska producenter.

– Förhoppningsvis kan det väcka intresse och leda till en ökad matturism till länet, säger Christoffer Schyman.

Ett par tusen hamburgerbröd av skrädmjöl har bakas och 200 kilo lokal älgfärs har malts innan kockarna kan åka imorgon.

Hör Christoffer Schyman berätta mer om tankarna inför mässan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.