På tisdagen blev kanotisten och OS-debuterande Moa Wikberg, uppväxt på Hammarö, klar för semifinal. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Värmländska OS-debutanten Moa Wikberg vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Kanotisten Moa Wikberg, uppväxt på Hammarö, är klar för OS-semifinal i sitt första olympiska spel. Under tisdagen knep hon och Linnea Stensils en direktplats i damernas K2 500.

– Det var mest en lättnad att vi fick till ett bra lopp och att vi slapp kvartsfinalen, säger Moa Wikberg.

Klockan 12:30 på tisdagen var det dags för OS-debut för Moa Wikberg när startskottet gick i försöken i damernas K2 500 meter.

Efter loppet stod det klart att duon Moa Wikberg och Linnea Stensils tagit sig direkt till semifinal som avgörs på fredag.

OS i Paris 2024

– Nu har jag två dagar utan tävling. Jag ska träna lite lätt och försöka samla energi inför semifinal, och förhoppningsvis final, säger Wikberg.

Tisdagens lopp innebär att Wikberg nu gjort OS-debut.

– Det här var mitt första lopp någonsin. Jag tror både jag och Linnea var ganska nervösa innan, men vi är bra på att gå in och fokusera när det väl gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet