16-årig pojke fritogs från Sis-hem i Lindome – gripen i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisen stoppade en bil vid ett bostadsområde i Haninge vid 23.30-tiden i söndags, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

I fordonet satt tre personer som enligt misstankarna hade planerat en skjutning och var utrustade för att mörda. Trion greps för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Den 16-årige pojken fritogs från Fagareds Sis-hem i Lindome den 21 september. Polisen misstänker att han tillsammans med ytterligare två personer var på väg till en planerad skjutning.

– Jag kan bekräfta att alla tre sitter fortsatt anhållna för dessa brott, säger Robert Damberg, senior kammaråklagare i södra Stockholm till TV4.

Tidigare känd person för polisen

Pojken har förekommit som misstänkt i en uppmärksammad utredning och polisen har i orosanmälningar uppgett att han tros ”ingå i ett kriminellt nätverk, att han är misstänkt för allvarliga brott och att han umgås med tungt kriminella i miljöer där vapen, narkotika och våld förekommer.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.