Den vänstra delen av bilden visar artisten C. Gambino i en ljudstudio som står framför en mikrofon och bär en tröja med mönster, omgiven av växter och foton på väggarna. Den högra sektionen visar en närbild av en krossad glasskiva med en stor skada, med synliga sprickor utsträckta från en central punkt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se en sammanfattning av händelsen i juni 2024 då rapparen C.Gambino hittades skjuten till döds ett parkeringsgarage i Göteborg. Foto: Sveriges Radio/SVT

Åklagaren: Ung man pekas ut för mordet på C.Gambino

Uppdaterad
Publicerad

En ung man pekas ut som rapparen C.Cambinos mördare – som tidigare suttit häktad för medhjälp, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det är riktigt. Jag kommer att gå in med en ny rubricering på en av dessa personer. Vi tror att han är skytten, alltså mördaren, säger åklagaren Shahrzad Rahimi till GP.

Personen – en ung man – var tidigare misstänkt för medhjälp till mord. Nu kommer åklagaren ändra rubriceringen då han misstänks vara den som sköt ihjäl C.Gambino i parkeringshuset i Hisings Backa.

Två män har suttit häktade för medhjälp, en är i 20-årsåldern och den andre i övre tonåren. Båda har gängkopplingar, enligt tidningen.

Ytterligare en tonåring som ska ha eldat upp flyktbilen som användes vid mordet har anhållits för inblandning under tisdagen, skriver GP. Han är misstänkt för grov skadegörelse och grovt skyddande av brottsling.

Totalt är tre unga män frihetsberövade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.