• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolisen Nadim Ghazale tycker att kritiken mot Swishlistorna är legitim. Hör honom berätta om det i klippet ovan. Foto: Hanna Aqvilin/SVT

Boråspolisen om kritiken mot Swishlistan: Värt att pröva rättsligt

Uppdaterad
Publicerad

Boråspolisen Nadim Ghazale tycker att kritiken från personer, vars telefonnummer publicerats i förundersökning, som misstänkta narkotikaköpare är legitim.

– Det är något som är värt att pröva, någon som kanske blivit uthängd vill anmäla och få det granskat, säger han.

Runt 100 Sjuhäradsbor pekas ut som narkotikaköpare. Deras nummer finns med på en så kallad Swishlista, som ingår i en större utredning om bland annat grov narkotikasmuggling i Borås. Men att numren finns i en offentlig förundersökning får kritik.

– Att folk hängs ut så här i Sverige är skamligt, säger en kille i 25-årsåldern, som står med på listan.

Kommunpolisen vill se saken prövad

Kommunpolisen Nadim Ghazale tycker att kritiken är legitim.

– För man får hela tiden väga fördelar och nackdelar, utifrån utsattheten för individen och nyttan med det man gör. Så det är något som är värt att pröva, säger han.

Hör mer av kommunpolisen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.