Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omständigheterna kring branden är fortfarande oklara. Hör SVT:s reporter på plats och räddningsledaren i klippet ovan. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kvinna avliden efter tältbrand i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern dog av de livshotande skador hon fick i samband med en tältbrand i Mölndal tidigt på torsdagsmorgonen. Två män har anhållits misstänkta för brott.

Larmet kom strax före klockan sex på torsdagsmorgonen och räddningstjänsten skickade flera enheter till platsen. Även polis och ambulans kallades dit, totalt rörde det sig om fyra skadade.

– En kvinna har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. En annan flögs också till sjukhus men var vaken och talbar, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg på torsdagen.

Gick snabbt att släcka

Omständigheterna runt branden är oklara. Personerna ska ha tältat på platsen, där en brand uppstod tidigt på torsdagsmorgonen.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand. När det är möjligt kommer vi att höra de inblandade personerna, säger Thomas Fuxborg.

På fredagsförmiddagen meddelade Sahlgrenska universitetssjukhuset att kvinnan avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Två personer är anhållna misstänkta för mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.