Delad bild. Till vänster syns en bilväg från en framruta på en buss. Till höger Nobinas kommunikationschef Malin Säker.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Företaget som den rattsurfande mannen var anställd hos, Nobina Sverige AB ser allvarligt på händelsen. Foto: SVT

Bussföretaget: ”Mycket allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Föraren som körde på stolpen i Bergsjön var anställd av Nobina Sverige AB som kör för Västtrafik. De ser mycket allvarligt på det inträffade.

– Det är ett lagbrott och vi har väldigt tydliga rutiner, man får inte använda mobilen i tjänst, säger Nobinas kommunikationschef Malin Säker.

Föraren som körde in i stolpen i Bergsjön är inte ensam om att använda mobilen bakom ratten – enligt Västtrafik har de fått in 1 600 synpunkter gällande mobilsurfande förare, på ett år.

”Jobbar aktivt med utbildning”

”Oacceptabelt”, kommenterar Västtrafik i ett mejl till SVT. Och deras partnerföretag, Nobina Sverige AB, meddelar att även de ser allvarligt på det och att de har nolltolerans mot mobilanvändning under färd.

– Varje gång det händer är en gång för mycket. Vi jobbar aktivt med utbildning om påföljder och risker, säger Nobinas kommunikationschef Malin Säker.

Föraren, som körde in i stolpen i Bergsjön samtidigt som han mobilsurfade, jobbar efter händelsen inte längre kvar på företaget och står nu åtalad för brott mot trafikförordningen och vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.