Polisen tog flera tomhylsor i beslag. Foto: Ella Persson

Man anhölls efter explosion i Frölunda – släpptes under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Den unga man som anhölls efter explosionen vid ett flerfamiljshus i Västra Frölunda i Göteborg i helgen släpptes under tisdagen.

– Misstankarna mot honom kvarstår, men det fanns inte tillräckligt för att han skulle häktas, säger Sofie Konkell, utredningsledare, grova brott Storgöteborg.

Strax efter midnatt natten till söndag larmades polis och räddningstjänst till en adress i Frölunda efter att ett större antal personer från olika delar av Göteborg hört en kraftig smäll.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det inträffat en explosion vid porten till ett flerfamiljshus.

– Det är skador på entrédörren och fönstren är utblåsta. Det har också blivit mindre skador på en lägenhetsdörr inne i trapphuset, men det ska inte vara några skador inne i själva lägenheten, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region väst, till GP.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Bombskyddet var på plats

Platsen spärrades av och bombskyddet samt tekniker var på plats för vidare undersökning.

Polisen inledde en utredning om allmänfarlig ödeläggelse. Under söndagskvällen hämtades en person till förhör och anhölls, men släpptes sedan under tisdagen. Misstankarna mot honom kvarstår, men de var inte tillräckligt för att han skulle häktas, enligt Sofie Konkell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.