Förälder med barn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henok Weldegebriel tycker det vore bra om hans barns förskola har språktest som krav för anställning av personal. Hör varför i klippet. Foto: SVT

Föräldern Henok: ”Viktigt att kunna svenska”

Publicerad

Att införa språktest för anställning i förskolan välkomnas av föräldrar och förskollärare som SVT möter i Biskopsgården.

– Det är bra som förälder att kunna kommunicera med personalen i skolan, säger Henok Weldegebriel, som har barn i förskolan.

Onsdagen den 28 augusti fick det rödgröna styret i Göteborg igenom förslaget om att införa språktest för personal i förskolan. Något som varit på tal i flera år.

– Vi kan inte sitta på läktaren när migrationen går i arv, den måste brytas. Alla barn har rätt till språkutveckling. Det handlar om att stärka barnen till starka och trygga individer, säger Blerta Hoti (S) som är kommunalråd i Göteborg med ansvar för förskola.

Starta klippet för att se vad förskollärare och föräldrar i Biskopsgården tycker om språktest för anställning av ny personal i förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.