Mikael Wickelgren, fordonsanalytiker.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förseningen av batterifabriken i Mariestad är inget som oroar fordonsexperten Mikael Wickelgren. Foto: Lars Wiklund

Fordonsexperten: Därför försenas Volvos batterifabrik i Mariestad

Publicerad

Ingen ko på isen. Så ser fordonsexperten Mikael Wickelgren på att Volvo skjuter fram byggstarten för den planerade batterifabriken i Mariestad.

Beskedet om att lastbilstillverkaren Volvo skjuter fram byggstarten för den planerade batterifabriken i Mariestad med 12 till 24 månader kom under torsdagen. Ett besked som inte oroar fordonsexperten Mikael Wickelgren.

– I så här stora projekt det så många rörliga delar att man måste revidera under resans gång, säger fordonsexperten Mikael Wickelgren.

Förändringen är på väg

Han menar att stora bolag som Volvo måste ta hänsyn till omvärlden, de politiska förändringar som sker samt marknaden. Men att det inte är något som ändrar omställningen till att elektrifiera fordonsparken.

– Den här förändringen är på väg i den här riktningen. Det är mer en fråga om hur fort går det, säger Mikael Wickelgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.