unga fotbollsspelare med medaljer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En historisk triumf för Minerva Academy i Gothia Cup Foto: SVT

Första vinsten för Indien i Gothia Cup

Uppdaterad
Publicerad

Världens största ungdomsfotbollsturnering har nu nåttsitt slut. Bland de 24 lagen som kröntes till mästare fanns ett i synnerhet som stack ut: Minerva Academy FC från Indien.

– Det här är den största segern någonsinför oss, det är som att vinna World Cup, säger klubbägare Ranjit Bajaj.

Tusentals unga spelare från hela världen har deltagit i en vecka avintensivt spel, där talang och skicklighet har visats upp på deninternationella scenen. Evenemangschefen för Gothia Cup, Anders Albertsson uttryckte sin entusiasm över turneringens framgång.

– Jag är trött, men framför allt fylld av glädje och stolthet över mitt team som sett till att den här turneringen genomförts.

Indiens första vinst

Ett av de närmare 2 000 lagen var indiska Minerva Academy FC som i B13-finalen lyckades triumfera överbrasilianska Ordin FC.

Indiska laget öppnade starkt och ledde 3–1vid halvtid. Trots hård press, lyckades de behålla sin ledning ochblev de första indiska mästarna av Gothia Cup.

– Det är en stor dagför indisk fotboll, säger Yoihenba Khwairakpam, spelare,känslosamt efter matchen.

Kan Gothia Cup bli ännu större nästa år?

– Nu fyller vi alla våra skolor och de hotellrum vi får tag på, så om vi ska vi växa ytterligare måste vi fundera hur vi ska växa. I år låg vi på gränsen på vad vi klarade av, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Gothia Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.