Villabrand Tranemo.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst på plats vid en fullt utvecklad villabrand i Tranemo. Foto: Joakim Eriksson

En till sjukhus efter villabrand i Tranemo

Uppdaterad
Publicerad

En villabrand utbröt tidigt på torsdagsmorgonen i Tranemo. Räddningstjänsten är kvar på plats och en person har först till sjukhus med lindriga skador.

Larmet om villabranden inkom strax efter 07.30 på torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten har varit på plats under dagen och förväntas stanna kvar en bit in på kvällen.

– Vi har inte avslutat släckningsarbetet än, vi har en enhet kvar på plats. Läget är lugnt och vi har branden under kontroll, säger Anders Vikström, vakthavande befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

En person till sjukhus: ”Skadeläget är stabilt”

Boende i huset tog sig ut innan räddningstjänsten kom till platsen men en person är förd till sjukhus.

– Det var troligen mest för en kontroll, men skadeläget är oklart, säger vakthavande befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Vid lunchtid uppger presstalesperson på Södra Älvsborgs sjukhus att patienten hade lindriga skador och tillståndet är stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.