Fyra personer döms till fängelse efter en explosion på Tjörn i januari. Foto: Mikael Berglund

Fyra döms till fängelse efter explosion på Tjörn

Publicerad

I januari skedde en sprängning vid en villa på Tjörn. Nu döms fyra personer till fleråriga fängelsestraff för inblandning i dådet.

Detonationen skedde på villans altan den 10 januari i år. Två personer befann sig i huset men ingen skadades fysiskt. Delar från altandörren ska, enligt domen, ha flugit iväg upp till 15 meter vilket visar på att explosionen innebar en stor risk för att någon skulle kunna ha skadats.

Två män döms för att ha beställt och planerat explosionen. De döms till fängelse i åtta respektive drygt tre år och ett halvt år för bland annat anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Flera års fängelse

Ytterligare två personer, en kvinna och en man, döms för att ha utfört attentatet. Kvinnan döms till fängelse i drygt fem och ett halvt år och mannen döms till fängelse i närmare sju år för bland annat allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt domen har attentatet koppling till hämndaktioner inom kriminella nätverk.

skador på ytterdörr

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra personer döms för inblandning i explosionen på Tjörn i januari. Se bilderna från platsen i videon. Foto: Mikael Berglund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.