En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar en utomhusevenemang med människor som interagerar vid ett bord med affischer och bilder relaterade till Palestina, vilket indikerar en kulturell eller politisk samling. Den högra sidan visar en grupp personer iförda kläder med palestinska färger och halsdukar, troligtvis på en festlig eller demonstrativ aktivitet. Bakgrunden är en grå yta som tyder på en organiserad miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På olika platser i Göteborg hölls i veckan minnesstunder för att hedra Ayham Ayan. Foto: Lars Wiklund/SVT

Gothia-spelare död i olycka på Västbanken: ”Ville bli som Ronaldo”

Publicerad

I somras spelade han i Gothia cup i Göteborg och i veckan meddelade den palestinska fotbollsklubben, Rawahel Charity Society, att sextonårige Ayham Ayan dött i en olycka på Västbanken.

– Han hade så stora drömmar, säger Rami Abumazen, som tränar fotbollslaget där Ayham Ayan spelade.

Vid tältlägret på Vasaplatsen och i Proletärens lokaler i Åkered hölls i veckan minnesstunder för sextonårige Ahyam Ayan, som var lagkapten för fotbollslaget han spelade för i Gothia cup.

– Han pratade alltid om att han ville bli som Christian Ronaldo eller Messi, eller någon av de bästa. Tyvärr har de drömmarna stoppats nu, säger Rami Abumazen, tränare för Rawahel Charity Societys pojkar 14-lag.

Enligt fotbollsklubben ska olyckan ha skett i samband med ett firande där ett vapen avlossades och magasinet exploderade. Ayham fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Nio personer skadades i olyckan

– Det är tufft just nu, Ayham var älskad av alla, säger Rami Abumazen.

Totalt nio personer ska ha kommit till skada i olyckan.

Max Popovski, masterstudent i sociologi, var på plats på minnesstunden vid tältlägret på Vasaplatsen.

– Jag var där varenda match de spelade och hälsade på kilarna efteråt. Vi är här för att hedra hans minne, säger Popvski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.