Johanna Pettersson på Göteborgs grundskoleförvaltning område Hisingen, kvinna med glasögon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Pettersson på Göteborgs grundskoleförvaltning försvarar beslutet om tvådagarskonferensen på Falkenberg Strandbad. Foto: SVT

Grundskoleförvaltningen om konferensen på spahotellet: ”Helt rätt och riktigt”

Publicerad

Att hålla en tvådagarskonferens på Falkenberg Strandbad mitt under en pågående ekonomisk skolkris var helt korrekt. Det menar grundskoleförvaltningen som är nöjda med den genomförda konferensen.

– Utifrån den planering och de förutsättningar som finns ser vi att det varit helt rätt och riktigt, säger Johanna Pettersson, utbildningschef på grundskoleförvaltningen i Göteborg.

Sjumilaskolan och Nya Skolan i Biskopsgården går back fyra miljoner i år. Trots det tycker grundskoleförvaltningen i Göteborg att det var korrekt att använda cirka 300 000 till att skicka all personal från skolorna på en tvådagarskonferens.

– Syftet med konferensen var dels att jobba med den sociala arbetsmiljön och att arbeta med skolans inre arbete, nulägesanalyser exempelvis, säger Johanna Pettersson, utbildningschef på grundskoleförvaltningen område Hisingen.

”Ser ganska illa ut” – hör lärarfacket om den anordnade konferensen i klippet nedan.

”Efterfrågat av medarbetarna”

Att valet föll på Falkenberg Strandbad, som beskriver sig som ”ett av de finaste spahotellen på västkusten”, beror enligt Johanna Pettersson på att det var det billigaste alternativet som stadens upphandlade konferensförmedlingstjänst erbjöd.

– Vi har gjort på det sätt som stadens riktlinjer säger, uppger Johanna Pettersson.

Varför var man tvungen att sova över, varför inte bara hålla en endagskonferens?

– Det var efterfrågat av medarbetarna att göra en mer varaktig aktivitet.

Hade man kunnat använda pengarna på ett bättre sätt, exempelvis anställt en lärarassistent under ett halvår?

– Min bedömning är att den här konferensen är väl genomtänkt i vad den ger för långsiktiga effekter för personalen, säger Johanna Pettersson.

Spapool till vänster, Andrea Meiling från Sveriges Lärare till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andrea Meiling från Sveriges Lärare är kritisk mot grundskoleförvaltningens konferens. Foto: Falkenberg Strandbad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.