Flera aktörer kommer att finnas på plats, såsom Människan bakom uniformen (MBU), Röda korset och Svenska kyrkan.
Tanken från arrangören var att medlemmar från bland annat den Judiska församlingen och Göteborgs moskéer skulle gå sida vid sida i ett fackeltåg från Gustav Adolfs torg till lokalen där branden inträffade på Hisingen.
Dels för att visa solidaritet för de avlidna men även för att motverka splittringen i samhället. Men den judiska församlingen avböjer sin inbjudan.
– Vi tycker initiativet är fantastiskt, vi stöttar detta och våra muslimska bröder och systrar, men just nu kan vi inte delta, säger John Bratel.
Gör arrangören ledsen
Att någon person, grupp eller församling i Göteborg känner sig otrygg gör arrangören Rozbeh Aslanian ledsen. Han blir också besviken över att gemenskap mellan grupper ska vara så kontroversiellt.
– Jag tycker det är högst tråkigt att när man pratar om gemenskap och samförstånd och att vara en helande kraft, att det ska vara så kontroversiellt, säger Rozbeh Aslanian, arrangör till manifestationen.
Många judar otrygga
Han berättar att det finns ett stort obehag och känsla av otrygghet bland många svenska judar i dag. Han menar att det politiska klimatet har förändrats sedan ett tag tillbaka.
Att delta i en offentlig manifestation skulle vara en säkerhetsrisk enligt honom.
– Terrorhotnivån ökar mot den judiska institutionen. Man pratar om att döda judar, Israels förintelse. Många upplever detta som hotfullt, säger John Bratel.