Kinesisk affärsman släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den kinesiske affärsman som åtalats för anstiftan till mord på sin hustru i Göteborg 2003 har släppts på fri fot sedan Göteborgs tingsrätt hävt häktningen.

Den kinesiske affärsman som åtalats för anstiftan till mord på sin hustru i Göteborg 2003 har släppts på fri fot sedan Göteborgs tingsrätt hävt häktningen. Hans advokat tolkar det som att hans klient kommer att frias från misstankarna, rapporterar flera medier.

Den 52-årige mannen dömdes i maj till livstids fängelse, men rättegången fick göras om eftersom en av nämndemännen uttalat sig om målet på Twitter och därför anses vara jävig.

Mordet på Veronica Lin

Fallet handlar om två mord i Göteborgsstadsdelen Högsbo 2003. Affärsmannen greps i England 2014, sedan han varit efterlyst i flera år. Han dömdes i maj för att ha anstiftat mordet på sin hustru, men friades från samma anklagelse när det gällde en granne till hustrun.

Domen i den nya rättegången ska meddelas den 9 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Veronica Lin

Mer i ämnet