Kraftig brand i Borås – boende evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner kraftigt i ett flerbostadshus i stadsdelen Norrby i Borås. Huset har evakuerats.

– Det brinner på hela vinden och genom taket. Vi håller på med full styrka, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten, till SVT Nyheter.

Uppemot 40 brandmän arbetar med flera höjdfordon för att släcka branden.

– Vi har utrymt hela fastigheten till en skola i närheten, säger Niklas Ignell som uppskattar att byggnaden rymmer ett tiotal lägenheter.

Vid 04-tiden hade elden spridit sig till andra delar av byggnaden från vinden. Rökdykare deltar nu i arbetet.

– Det går sådär. Vi har brandspridning till lägenheter och det brinner kraftigt. Så nu håller vi på med invändig släckning, säger Niklas Ignell.

Strax innan klockan 06.00 var branden ännu inte under kontroll.

Det finns inga uppgifter om personskador. Larmet kom strax innan klockan 01.00.

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Flera lägeheter obeboeliga

Caroline Olausson, kommunikatör på södra älvsborgs räddningstjänstförbund, berättar för SVT Nyheter att i i nuläget pågår ett efterarbete där räddningstjänsten kontrollerar att branden är helt släckt. Under dagen kommer man även ha ett informationsmöte med de boende om läget i flerbostadshuset.

– Det verkar som att flera lägenheter kommer att vara obeboeliga på grund av de brandskador och vattenskador som uppsått, sammanlagt evakuerade vi 15 personer från 10 lägenheter, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.