Det misstänkta mordet skedde ute på öppet hav, cirka tre mil utanför Göteborgs norra skärgård. Foto: SVT

Tysk man häktad efter misstänkta båtmordet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man avled efter att ha hittats i vattnet i Göteborgs skärgård. Polisen misstänker mord och den man som har varit anhållen sedan i torsdags sitter häktad.

Nu misstänker åklagare Maria Thorell att mannen kan ha dränkts.

Den man i 70-årsåldern som hittades död i Göteborgs skärgård misstänks ha blivit dränkt, uppger åklagare Maria Thorell i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står att mannens kropp bärgades och att han dödförklarades på sjukhus.

”Passagerare på en förbipasserande båt såg offret i vattnet och slog larm. Nu håller vi kompletterande förhör, gör tekniska undersökningar och inväntar obduktionsprotokoll”, säger Maria Thorell i pressmeddelandet.

På båtsemester i Norge

Både den misstänkte och den avlidne mannen är tyska medborgare och uppges ha varit på båtsemester i Norge, enligt åklagaren.

– De hade varit på en segeltävling i Norge och var på väg tillbaka till Tyskland och gjorde då ett stopp i Sverige, säger åklagare Maria Thorell.
Larmet kom först in som en båtolycka till havs i Kattegatt i Öckerö kommun, omkring 25 kilometer utanför de yttersta öarna i Göteborgs skärgård.

I en stor räddningsinsats kunde mannen vinschas upp ur havet. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

Senare framkom att händelsen utreds som mord och att den andra mannen hade gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.