Man hittad allvarligt skadad i nordöstra Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som hittades med livshotande skador i Gårdsten på söndagskvällen har avlidit. Polisen utreder nu händelsen som mord, enligt Göteborgs-Posten. Två män i 20-årsåldern anhölls misstänkta för mordförsök, men en av männen är nu satt på fri fot.

Det var strax efter klockan 21 som polisen larmades till ett bostadsområde i Gårdsten där en skadad man hittats. På onsdagen rapporterade Göteborgs-Posten att mannen avlidit och att anhöriga underrättats.

Händelsen utreddes först som mordförsök, men har nu omrubricerats till mord.

Misstankarna har försvagats

Två män i 20-årsåldern anhölls misstänkta på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden, men under tisdagen meddelade kammaråklagaren att misstanken försvagats.

– De har lämnat en berättelse som vi kontrollerat och det ihop med övriga åtgärder har gjort att misstankarna försvagats, säger Parya Chehrazi.

Den ena mannen är fortfarande anhållen men nu på den lägre misstankegraden och den andra mannen är satt på fri fot, men han är fortfarande misstänkt.

Det finns i nuläget ingen uppgift om att något vapen använts.

– I nuläget kan jag säga att det inte är skjutvåld utan kraftigt våld mot huvudet som utdelats mot honom, säger Parya Chehrazi, kammaråklagare.

Ser ingen koppling till organiserad brottslighet

Enligt åklagaren finns i nuläget inte något som tyder på någon koppling till organiserad brottslighet.

Polisen fortsätter arbetet med utredningsåtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.