En man har dött efter en misstänkt knivskärning i Hisings Backa i Göteborg. Foto: SVT

Man död efter misstänkt knivskärning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter en misstänkt knivskärning i Hisings Backa i Göteborg. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits och polisen utreder händelsen som mord.

Mannen misstänks ha knivskurits flera gånger i bålen och hittades utomhus i närheten av Bäckebolsmotet av förbipasserande strax före 21.30 på tisdagen. Han fördes till sjukhus men avled senare under kvällen.

Polisen utreder händelsen som mord och platsen har spärrats av för teknisk utredning.

– Vi har påbörjat dörrknackning i området för att höra fler vittnen. Vi har ett flertal patruller som jobbar och söker efter spår från brottsplatsen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till TT.

Ingen gripen

På onsdagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att den tekniska undersökningen av brottsplatsen är klar och att avspärrningarna har hävts.

Ingen misstänkt gärningsperson har gripits och förundersökningen kommer att utredas av avdelningen för grova brott.

Enligt Susanne Tistrand, sektionschef vid avdelningen för grova brott, finns det ingenting som tyder på att knivdådet har någonting att göra med den senaste tidens skottlossningar eller den pågående gängkonflikten i Göteborg.

– Det är ingen vi känner igen sedan tidigare och därför tror vi inte att det finns något samband. Mer än så kan jag i nuläget inte säga, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.