Dan Windt som är kommenderingschef hos polisen säger att det finns ett samband mellan de berörda personerna under de senaste dagarnas skjutningar. Se honom berätta i klippet ovan. Foto: TT

Skott in i lägenhet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några personer har skjutit flera skott in i en lägenhet i Göteborg. Enligt polisen finns det ett samband med skjutningen i Biskopsgården under måndagen.

– De personer som blev utsatta för skjutningen inatt är kopplade till samma kriminella gruppering, som de killarna som blev beskjutna i trappuppgången, säger Dan Windt som är kommenderingschef hos polisen.

Polisen fick in larm om skottlossningen vid 01.20 under natten mot onsdagen och på platsen upptäcktes att någon eller några skjutit flera skott in i en lägenhet.

– Det var en man som sköt skott genom fönsterrutorna in i lägenheten på bottenplan, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen.

Stor insats

Ingen person uppges ha skadats. Polisen har inlett en större insats och utreder händelsen som mordförsök, men ingen har i nuläget gripits.

– Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen och fortsätter att jobba vidare med inre spaning och andra utredningsåtgärder, säger Anderas Odén.

Utesluter inte samband med tidigare skottlossning

På måndagskvällen skadades två personer när någon sköt genom en entrédörr in i en trappuppgång i Biskopsgården. En tonåring har anhållits efter den skottlossningen. Enligt polisen finns det ett samband mellan skjutningarna.

– Det finns ett samband mellan de berörda personerna. De personer som blev utsatta för skjutningen inatt är kopplade till samma kriminella gruppering, som de killarna som blev beskjutna i trappuppgången, säger Dan Windt som är kommenderingschef hos polisen.

Enligt polisen fanns även flera personer i lägenheten som inte har någon koppling till brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.