Flera maskerade män forcerade upp grinden till ett åkeri i Svenljunga under tidig måndagsmorgon. Foto: Joakim Eriksson/Agenda Foto

Maskerade män använde kommunens bil för att göra inbrott i Svenljunga

Uppdaterad
Publicerad

Flera maskerade personer använde kommunens bil i Svenljunga för att göra inbrott på ett åkeri under tidig måndagsmorgon.

Klockan 06:00 på måndagsmorgonen gick inbrottslarmet och flera polisenheter larmades till ett åkeri i Svenljunga kommun.

Mellan 2-3 maskerade gärningsmän ska ha använt en av Svenljungas kommunbilar som murbräcka för att forcera grinden in till ett åkeri.

– Tidigare har de gjort inbrott och tagit bilen på Svenljunga kommun verkar det som, säger polisens presstalesperson Sofia Blad.

Det är i nuläget oklart om något blev stulet. Händelsen utreds nu som stöld genom inbrott alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.