• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Misstänkt föremål på Landvetter var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål upptäcktes i säkerhetskontrollen på Landvetter flygplats under söndagseftermiddagen. Efter polisens initiala kontroll visade sig föremålet vara ofarligt.

Personal i säkerhetskontrollen upptäckte ett misstänkt farligt föremål och den kontrollen fick utrymmas. Resenärerna fick i stället flyttas till en annan kontroll.

Polisen blev kallade till platsen för att undersöka föremålet och kunde vid en initial undersökning konstatera att föremålet var ofarligt.

– Vi har undersökt föremålet och gjort bedömningen att föremålet var ofarligt, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.