Rapparen C. Gambino sköts till döds i ett parkeringsgarage i Göteborg. Bilder på tända ljus och blommor på marken och en bild av Gambino framför en mikrofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rapparen C.Gambino skjuts ihjäl i ett parkeringsgarage i Göteborg. Det här är vad vi vet om fallet hittills. Foto: SVT, Sveriges Radio

Mordet på rapartisten C.Gambino – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Sent på kvällen tisdagen 3 juni sköts rapartisten C.Gambino till döds i ett parkeringsgarage i Göteborg.

Polisen tror sig veta hur mordet gick till och två personer är anhållna, misstänkta för inblandning i mordet.

Polisen larmades vid 22.30-tiden på tisdagskvällen efter skottlossning i ett parkeringsgarage i Hisings Backa. På plats hittades en svårt skottskadad man i 25-årsåldern, som senare avled på sjukhuset.

Det visade sig vara en känd rapartist, som går under pseudonymen C Gambino.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

Polisen: Hade koppling till kriminella nätverk

Enligt polisen hade offret koppling till organiserad brottslighet och det finns en koppling till kriminella nätverk. Skyttarna ska ha väntat på honom och skjutit honom med två skott när han parkerat sin bil.

Den anonyme Göteborgsrapparen, som uppträdde med ansiktsmask, släppte sitt debutalbum 2022 och han har legat högt på Sverigetopplistan. Så sent som i maj fick han priset för årets hiphop på Grammisgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

Mer i ämnet