Mordrättegång i hovrätten skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten skickade flera kallelser – till fel adress. Nu skjuts rättegången upp mot en affärsman från Kina, misstänkt för anstiftan till två mord i Göteborg 2003.

Fallet skulle enligt plan tas upp i hovrätten på måndag, men sedan rätten inte lyckats få tag på den 53-årige affärsmannen ställs de planerade förhandlingarna in, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi använder den adress som fanns i åklagarens överklagande och tingsrättens dom. Och det använde vi när målet var förhållandevis färskt så det var för oss den adressuppgift som gällde, säger Henrik Winman, lagman vid hovrätten för västra Sverige, till G-P.

Mordet på Veronica Lin

Planen är att rättegången ska hållas vid senare tillfälle och att rätten då på nytt ska försöka delge affärsmannen en kallelse – om det går att hitta rätt adress.

Mannen misstänks ha varit inblandad i mordet på sin 31-åriga hustru och en granne till henne, en 44-årig man, i Högsbo i mars 2003. Han var under många år häktad i sin frånvaro innan han greps i Storbritannien i november 2014.

Tingsrätten dömde honom först till livstids fängelse för anstiftan till mordet på hustrun. Men sedan en av nämndemännen ansågs ha varit jävig togs rättegången om, varpå mannen friades och återvände till Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Veronica Lin

Mer i ämnet