rättegång

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här leds den misstänkte 18-åringen in till rättegången. Foto: Alfred Larsson

Här förs mordmisstänkta 18-åringen till rätten – nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

I mars hittades en 17-årig flicka död i ån Viskan i Skene, Marks kommun. På tisdagen började rättegången mot 18-åringen som står åtalad misstänkt för bland annat mord.

18-åringen, som var 17 år när flickan dog, är misstänkt för mord, grov våldtäkt och grovt vapenbrott.

”Vi menar att flickan berövats livet genom att den misstänkte har utövat kraftigt våld mot flickans huvud, hals och kropp”, har senior åklagare Nina Friman Björk tidigare berättat.

17-årig flicka hittad död – misstänkt mord i Skene

Kände varandra

Flickan hittades död den 18 mars i ån Viskan mellan Skene och Kinna, fyra dagar efter att hon anmälts försvunnen. Den misstänkte tonårskillen gick på samma skola som flickan och de kände varandra.

I förhör säger han att han blivit väldigt arg på flickan, men säger att han inte har slagit henne. Han nekar till alla åtalspunkter.

Åklagare: Gott bevisläge

”Det finns omfattande teknisk bevisning och vi har kunnat kartlägga händelsen med hjälp av bland annat positioneringar och annan telefontrafik”, har Nina Friman Björk tidigare sagt.

Rättegången väntas pågå i totalt fyra dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död – misstänkt mord i Skene

Mer i ämnet