April, april din dumma sill. Så gjorde västsverige för att luras denna dag. Foto: Hallberg-Rassy/Melleruds kommun/Högskolan i Borås

Nudistpool och våffelkorvstaty – här är de västsvenska aprilskämten

Uppdaterad
Publicerad

Båt i rymden, nudistpool och våffelkorvstaty. Så skojades det i Västsverige under första april. Vi har listat några av aprilskämten i Västra Götaland.

Här är skämten – blev du lurad?

Våffelkorvstaty i Mellerud

Ett beslut är fattat i Melleruds kommunstyrelse om att utsmycka Södra rondellen med en staty av Melleruds nationalrätt: Våffla, korv och mos. Hela kalaset kommer att kosta 400 000 kronor och invigs den 2 juli.

Södra rondellen i Mellerud får en staty av stadens nationalrätt – våffla med korv och mos. Foto: Melleruds kommun

Götene byter ut bussar mot hästtransport

I en ny klimatsatsning satsar Götene kommun på transportsektorn och byter ut den helt mot hästkraft... alltså riktig hästkraft. Kommunen vill utesluta bilar helt och hållet från trafiken i Götene och ersätta dessa med häst och vagn. Nu erbjuds också möjligheten för folk att skaffa jobb åt sina hästar genom att skicka cv och personligt brev till Götene Hästtransport.

Häst och vagn ska fasa ut biltrafiken i Götene kommun. Foto: Götene kommun

Skara sommarland öppnar nudistpool

Den mycket omtyckta vågpoolen på Skara sommarland kommer att ersätts av en nudistpool. Tydligen på besökarnas begäran. Poolen kommer också att utrustas med undervattenskamera som man kan följa direkt här.

Vågpoolen byts ut. In med nudistpoolen. Foto: Skara Sommarland

Högskolan i Borås inför byxpolicy

Efter att verksamheten på Högskolan i Borås nu bedrivs helt utan coronarestriktioner har man stött på problem med att studenter och anställda kommer till campus med så att säga ”tveksam klädsel”. Därför tvingas man, på 1 april, införa en så kallad byx- och kjolpolicy. Den ska hindra att de som jobbat på distans för länge återvänder till verksamheten utan att bära byxor eller kjol som lämpar sig i en högskolemiljö.

Att folk anländer till campus i utan byxor ses som ett problem efter pandemin. Därför inför nu Högskolan i Borås en byx- och kjolpolicy. Foto: Högskolan i Borås

Båtvarv i Orust skickar båtar till rymden med Elon Musk

Båtbyggaren Hallberg-Rassy teamar upp sig med det amerikanska, Elon Musk-ledda rymdföretaget, SpaceX. När man skickar upp raketer i rymden får inte dessa vara för lätta utan behöver en tung belastning för att inte sväva iväg i atmosfären. Lösningen: Att skicka upp en båt tillsammans med raketen. Uppskjutningen är planerad till 1 april 2023.

Båtar i rymden ska se till att rymdraketerna SpaceX inte driftar iväg Foto: Hallberg-Rassy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.