• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Caroline Karlsson, polisens presstalesperson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens Caroline Karlsson om polisens arbete efter det misstänkta mordet i Borås. Foto: SVT

Man avliden efter skjutning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en skjutning i Borås tidigt på fredagsmorgonen. Polisen har startat en förundersökning om mord.

– Jag hörde ett vansinnigt högt larm, säger Margit, 75, som bor i närheten.

Vid halv femtiden i morse fick polisen samtal från fler personer som hörde höga smällar på Sjöbo i Borås. På platsen hittades en man i 25-årsåldern som var skottskadad och polisen förde honom till sjukhus, där mannen avled.

I nuläget finns ingen gripen.

– Utredningsarbetet pågår nu för fullt, säger Christian Brattgård, polisens presstalesperson.

Mannen påträffades utomhus i närheten av ett bostadsområde. Det är enligt polisen för tidigt att veta om det finns några kopplingar till kriminella nätverk.

– Det tittar vi självklart på, men det är för tidigt att uttala oss nu.

Skogsparti avspärrat

Enligt SVT:s reporter på plats är det flera avspärrningar kring ett skogsparti.

– Det är flera polisbilar, poliser och tekniker som undersöker platsen, i skogspartiet finns en lekplats och en fotbollsplan, säger reporter Karin Avenäs.

Margit, 75, bor i närheten och vaknade av sirenerna.

– Jag trodde det var krig, jag tittade ut och såg en brandbil komma körande. Det var väldigt, väldigt otäckt, säger hon.

Polisens tekniker undersöker platsen efter en skjutning i Borås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En förundersökning om mord har inletts efter att en man blivit skjuten i Borås på fredagsmorgonen. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.